Dag 3 och framåt

Mycket älta, klappa, kavla, skära och göra hästskoformer. Börjat bygga skulpturen……iaf två varv av fyrtio. I morgon ska det bli fler.

Dag 10 har vi kommit en bra bit på väg. Inledningsfasen med skulpturens fundament som även utgör eldkammare och där ovanpå är själva skulpturen sin egen ugn, läggandet av de tre s.k krympningslagren som skulpturen skall glida på i sin krympningsprocess. För att inte tala om de första två lagda varven med de U-formade bygg-elementen…allt detta i en långsam tankekrävande process, i samråd med mångas viljor, kunnande och erfarenhet.

Dag för dag har processen kring vart arbetsmoment fallit på plats, utvecklats, uppdaterats , fått ett flyt. Knådning , ältning, förberedelsen av leran på väg till kavelbordet kräver både planering, uppfinnelseförmåga, kraft och tålamod..därefter skärs de exakta U-formade byggelementen till. Vädrets makter ska tyglas och anpassas så monteringen av U-et sker i rätt konsistens.

Den Gotländska våren är stormig, solig, ett och annat skyfall och otroligt vacker, mitt i detta naturfenomen, vid havets rand och strandens kant, inuti byggställningens tropiska kokong, bygger vi vår ”Självbrännande skulptur” alla timmar vi bara orkar.

Gruppen har förändrats under arbetets gång, ett avhopp p.g.a sjukt barn, ett inhopp för att kraft behövdes, någon anländer från fastlandet och någon reser motsatt väg, vi flexar varandra omlott för att täcka in dagens arbetsbara timmar och passa var och ens situation och var natt någon sovandes i den stationerade husbilen. Vi är helt fokuserade i vårt görande och vet inte mycket för stunden om världen därikring. Med hopp om snart en rapport från oss på Visby strandpromenad.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.