DAG 2 TISDAG d. 17/5 2011.

 

Byggställningen klädd med byggpresenning står stadigt i den sv vinden som ligger på från havet.
Vi fortsätter att frakta in material från Barlingbo till Strandpromenaden. Toavagnen som Kultur o fritid så vänligt sponsrat oss med, hämtas och sätts på plats. Arbetstältet får ytterväggar på plats, så länge vinden inte tar dom med sig. Vår byggplats börjar ta form. Arbetet med fundamentet tillika brännkammare har påbörjats, var eldfast sten läggs på plats,fundament och ugnskammare växer fram under noggranna funderingar och viss omstrukturering.

Med klar byggställning, uppsatt arbetstält och fundamentet till skulpturen påbörjad kändes det inspirerande att börja dagen med att lasta in nya eldfasta tegelstenar i bilarna. Väl framme vid Strandpromenaden samlar Eva ihop oss för lite info och det kliar i fingrarna att få fortsätta att bygga. Dagen har gått åt till att lägga pussel med teglet så allt ska passa med ritningen. Leran till morgondagens arbete delades upp för torkning och med arbetstrött kropp vandrade vi längs havet till bilen för välbehövlig kvällsvila. Jag sneglade över axeln och kunde konstatera att vår lilla arbetsplats såg riktigt mysig ut med ”bajamajan” på plats och husbil på tomten.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.